Няма как да пропуснете решаването на листовки

Тук ще отговорим на един от най-важните въпроси, които вълнуват всеки кандидат-шофьор. Всеки, който иска да се сдобие със шофьорска книжка трябва да направи няколко неща.

Изберете добра автошкола и инструктор, който ще ви научи на всичко важно. Така няма да се колебаете дали сте дали парите си на правилното място. Това е от особено голямо значение, а за зад тези думи застава и екипът на една от най-старите школи, които подготвят кандидат-шофьорите от София – AutoDrive.bg.

Дадените пари не са от толкова голямо значение, на фона на това, че трябва да се подготвите и то истински ще ви кажем кои са важните неща, за да получите не само свидетелство за правоуправление, но и увереността, че сте добър шофьор.

Решаването на листовки – защо е важно

Трябва да сте наясно, че изготвянето на програмата, по която ще се обучавате е важна и в нея за залегнали редица умения и знания, които трябва да придобиете. Ако кормуването, в компанията на вашия инструктор ще ви научи как да управлявате колата за вас е най-важното нещо, ще ви кажем, че грешите.

Това се случва в сравнително контролираните условия, в които до вас има опитен човек, който ви направлява и спира да направите грешка. Когато се приберете в дома си, ще останете сами и ще се наложи да се запознаете с теорията.

Тук много от хората решават, че това не е за тях или, че те знаят всичко. Истината е, че много от знаците се срещат рядко и за да знаете какво точно значат ще трябва да прочетете нормативната уредба и поради тази причина онлайн решаването на листовки за подготовка е изключително важно.

В Закона за движение по пътищата и прилежащия към него правилник има описани редица ситуации, с които трябва да сте наясно. Няма как да пропуснете тази така важна точка, защото както вече казахме обучението е комплексно.

Уменията ви да управлявате автомобила, да се движите по безопасен за вас и останалите начин е основата. Но както вече сте наясно, шофирането е комплексна задача.

Пазете себе си и останалите

За да се справите с нея, постоянно ще се налага да се вършите няколко неща едновременно. Давате газ, настискате спирачките, указвате на останалите, че ще предприемете маневра в някаква посока. Всичко това изисква вашето внимание и паралелно с това ще трябва да внимавате за останалите коли и разбира се за най-беззащитните участници в движението – пешеходците.

И ако всичко това ви се струва малко, добавете пътните знаци и маркировка, която ви казва какво да правите и какво да не правите. Толкова много задачи и ако не знаете за какво иска да ви предупреди някой знак, може да се окажете в беда.

Рискувате не просто да създадете опасна ситуация, но и трябва да сте наясно, че това може да завърши с катастрофа. Няма как да не ви кажем и една много неприятна подробност от живота на активните шофьори – глобите и всички санкции за неразумното ви поведение на пътя. Много често се случва хората да бъдат глобени, поради простия факт, че самите те не са наясно, че правят нарушение.

Незнанието не ви дава право на нарушение

Незнанието на правилата не е оправдаващо и няма как да кажете, че не сте знаели. Именно затова трябва да знаете всички правила, знаци и забрани, за да не плащате излишни суми, особено ако неволно сте нарушили правилата за движение по пътищата.