3 места в договора за кола под наем, които изискват сериозно внимание

Някои от вас са подписвали доста договори за отдаване на различни неща под наем (движими или недвижими имущества). Именно те са достатъчно закоравели и знаят за какво да внимават, къде да четат с повишена концентрация и къде да подминат с лека ръка.

Други от вас, обаче са голи и боси в тази сфера и именно на тях материали с подобни съдържания биха им били сериозен съюзник в битката с понякога неясната бюрокрация. Ето защо ако сте от втората група, препоръчваме да четете много внимателно.

В сектора на рент-а-кар услугите се срещат немалко „играчи“, които се стремят към натрупване на значителна сума пари за сметка било то на вашата наивност или секунда невнимание. След прочитането на този текст това вече не би трябвало да ви притеснява.

Малко повече за темата

Договор за наемане на кола

Всеки договор, отнасящ се за каквото и да било, съдържа в себе си места, на които трябва да сте сериозно концентрирани и да вложите изключително висока доза стриктност в попълването на това, което се изисква от вас. За щастие, с фирми като SpeedyCars.eu не трябва да изпитвате каквото и да е било безпокойствие относно запазване на вашите лични данни или друга важна информация.

Ето и трите места в договорите за наемане на кола, които изискват вашето внимание.

  1. Мястото, на което се попълва датата

На пръв поглед това е едно пределно ясно свободно място. Сигурно си мислите, че ви се подигравам, че и една дата не можете да попълните вярно, но уви, понякога най-лесното се оказва трудно и струва скъпо впоследствие.

Не позволявайте някой друг вместо вас да попълни дата, различна от днешната. Ако все пак стане така, че листът е бил в нечии други ръце, проверете датата и я сверете с календара.

Важно е датата да е попълнена точно, за да няма недоразумения на по-късен етап ако нещо евентуално се случи. Бъдете нащрек за това поле.

  1. Мястото за лични данни, малка и модел на автомобила

Тук е моментът, в който се случват най-честите измами с рент-а-кар услуги. За да не станете и вие жертва на безскрупулна кражба на пари или безочлива измама, по-добре стриктно проверете дали автомобила, описан в договора, реално е този, в който се качвате.

Второто нещо е да попълните личните си данни правилно. Това е важно от ваша страна, но наемодателят (старайте се да е коректна фирма като SpeedyCars.eu) да се подпише на документ, който удостоверява, че няма да допусне личните ви данни да станат жертва на публично достояние.

  1. Наемодателят да се подпише пред вас

Може би трябваше да се започне с това, но преди да пишете каквото и да е на листовете хартия, които ви се предоставят, по-добре погледнете дали те вече не са подписани от наемодател. Ако са, то изискайте нови празни листа, за да се уверите, че този подпис в действителност е на наемодателя.

Помнете, че ако на по-късен етап стане нещо с автомобила, то този подпис може да се окаже собственост на всеки. Бъдете бдителни!