На колко време трябва да сменяте стелки за колата

Поддръжката на автомобила не се свежда само до неговите ежегодни технически прегледи, но и до осигуряването на чисто и красиво купе, в което всеки един от пътниците да се чувства добре по време на път. Качествените стелки за кола са задължителен елемент, който не бива да пропускате при подобряването на интериора, който се влияе значително от нивата на чистота.

Защо са ни необходими стелки за кола

Защо са ни необходими стелки за колаЧесто пъти влизаме в колата си с мръсни и кални обувки, което е основна предпоставка за разпространение на боклуци и различни по вид субстанции в превозното средство. За да ограничим мръсотията, е желателно да поставим подходящи автомобилни подложки по пода на превозното средство, които могат да бъдат мокетни, гумени и тип леген. С тяхна помощ ще съхраним високата естетика на колата за по-дълго време, а пътуването на кратки и дълги разстояния ще бъде приятно и комфортно както са водача, така и за неговите спътници.

Кога е необходимо да ги сменяме

Правилната поддръжка на интериора на автомобила включва и редовна смяна на стелките. Освен, че трябва да са удобни, качествени и с подходяща форма, подложките за крака трябва да са и в читав вид, за да изпълняват предназначението си пълноценно. Ако не ги сменим, когато срокът им за ползване отдавна е минал, обстановката в колата няма да е така приятна, а и мръсотията ще бъде трудна за ограничаване. Сменете подложките в колата, когато:

  • Забележите разкъсвания по мокетената материя;
  • Гумените подложки са вече изтъркани и видимо амортизирани;
  • Старите зацапвания не могат да се отстранят, а това поражда нуждата от замяна на съществуващите стелки за кола;
  • Планирате обновяване на авто интериора;
  • Искате да замените летните подложки със зимни, тъй като предстоят дъждовни месеци. 

Не чакайте подложките за крака в колата да станат прекалено износени, че да ги подмените с нови. Направете това още при първи индикации, че е време за интериорно обновяване на автомобила и се пригответе за модернизирана визия на купето. 

Откъде да купим нови

В магазин Maxauto24 ще откриете супер предложения на стелки за кола, които ще спечелят симпатиите Ви с безупречното си качество, съвременната си визия, високата си практичност и безкомпромисно ниските си цени. Погрижете се за превозното средство по възможно най-добрия начин, избирайки възможно най-доброто място, където Ви очакват всевъзможни авто предложения – консумативи, аксесоари, осветление, електроника, инструменти и др.