Защо да предпочетем акумулаторите на марката Varta

Немското качество се търси в цял свят, включително и в България, тъй като предимствата му оправдават инвестираните средства в покупката. Това с пълна сила важи и за акумулаторите Varta. Защо да ги изберете?

Откъде идва компанията Varta

Историята на компанията Варта датира от 19 век, а точната година на нейното основаване е 1887 г. от инженер Адолф Мюлер в град Хаген. Въпреки че в самото начало откритията на инженера не са получили голяма популярност, той не изгубва надежда и продължава да работи върху проектите си, търсейки паралелно с това и инвеститори за разширяване на производството. Това не било трудна задача, тъй като производители от рода на AEG, Siemens и AG тогава нямали собствени производствени мощности и решили да подкрепят дейността на Варта.

Какви са особеностите на акумулаторите Varta

Двете базови свойства на фирмените батерии – мощност и надеждност. Когато става дума за акумулаторите Varta, то те са безспорни лидери. От основаването си до днес компанията следва една и съща философия – качеството не бива да търпи компромиси. В производствената си концепция, дружеството е заложило програма по постоянното разработване на нови технологии и подобряване на настоящите си продукти.

Сред основните предимства на фирмените батерии се отличава демонстрацията на ненадминато качество и надеждност по време на работа. Периодичното въвеждане на нови технологии и разработването на производствено ноу-хау води до пускането на нови технически подобрени акумулатори под марката Varta. Най-съвременната и използвана технология днес е AGM, позволяваща осигуряване на голям капацитет, отлична ефективност и дълготрайност при експлоатация в агресивни условия.

Акумулатори Varta

Кои са основните предимства на батериите Варта

Без значение дали за тежкотоварни, или са леки автомобили и камиони, акумулаторите Varta са надеждни и качествени. Отличават се с:

  • висока степен на безопасност – конструкцията на корпуса включва капак с лабиринтна система и гасители на пламъци;
  • устойчив на вибрации корпус;
  • отлични показатели за капацитет и сила на пусковия ток;
  • липса на загуба на заряд при престой – поради добавянето на сребърни и калциеви вещества към оловната сплав;
  • минимално изпарение на вода;
  • дълготрайност – при липса на нарушения в работните стандарти, акумулаторите Варта издържат над пет години.

За какво да внимаваме при избора

При избора е важно да се спазват препоръчаните от производителя на съответното превозно средство характеристики. За получаването на качествени, оригинални и надеждни батерии Варта, експертите съветват да се доверяваме на доказалите се във времето онлайн търговци. Те работят с предварително подбрани доставчици и цените при тях са значително по-достъпни.